Skip to main content

MKP selkeyttää konsernirakennettaan – tytäryhtiö Kone-Yijälä Oy sulautuu emoyhtiöön

Metsäkonepalvelu Oy:n hallitus on päättänyt fuusiosta, jolla Metsäkonepalvelu-konsernin kokonaan omistama tytäryhtiö Kone-Yijälä Oy sulautuu konsernin emoyhtiö Metsäkonepalveluun.

Fuusio toteutetaan tulevan tilikauden alussa eli 1.10.2022. Tilikauden vaihteesta alkaen toimimme Suomessa yhdellä liikenimellä Metsäkonepalvelu Oy.

” Kone-Yijälä Oy on kuulunut Metsäkonepalvelu-konserniin 3 vuoden ajan. Nyt vireille laitettu fuusioprosessi on osa luonnollista kehitystä, joilla pyrimme keventämään hallintoamme, selkeyttämään rakennettamme ja kirkastamaan yrityskuvaamme. Fuusio edesauttaa meitä tehostamaan toimintaamme ja pystymme jatkossa yhdellä liikenimellä palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin ”, kertoo molempien yritysten toimitusjohtajana toimiva Teemu Tolppa.

Kone-Yijälä Oy:n liiketoiminta siirtyy Metsäkonepalvelu Oy:n haltuun sellaisenaan. Fuusiolla ei ole henkilöstövaikutuksia. Nykyinen Kone-Yijälä Oy:n henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Metsäkonepalvelu Oy:n työntekijöiksi.

Sulautumisvalmistelut on käynnistetty yhteistyössä lakitoimisto Fennolawn kanssa. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme, toimittajiimme ja yhteistyökumppaneihimme prosessin aikana. Molempien yhtiöiden tilikausi päättyy 30.9 ja tilikauden loppuun saakka yhtiöiden toiminta jatkuu kuten tähänkin saakka.

Kone-Yijälä Oy on vuonna 1991 perustettu koneellisen puunkorjuun toimialalla toimiva yritys. Kone-Yijälä Oy on samalla toimialalla toimivan Metsäkonepalvelu Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Kone-Yijälän lisäksi konserniin kuuluu tytäryhtiö MKP Sverige AB Ruotsissa. Konserni työllistää noin 160 metsäalan ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa ja konsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa (est. 2022).

Lisätietoja:

Teemu Tolppa
toimitusjohtaja
Metsäkonepalvelu Oy
puh: 040 530 0920
teemu.tolppa(a)mkpd.fi