Kesän korjuukatsaus

09.08.2017

Touko-heinäkuun korjuu on edennyt ennakoidusti. Alkukesästä täydennettiin sahojen tukkitarpeita tarkalla ohjauksella. Keskikesällä korjuu oli hiljaisimmillaan sahojen lomaseisokkien ajan. Syyskauden korjuu lähti käyntiin heinäkuun viimeisillä viikoilla ja elokuulla ollaankin jo tuttuun tapaan täydessä vauhdissa. Kuitupuulla veto on ollut tasaista läpi kesän ja myös energiapuun korjuu on pitkästä aikaa hiukan vilkastunut ainakin eteläisimmässä Suomessa.

Kiusaa korjuuseen ja etenkin kaukokuljetukseen ovat aiheuttaneet voimakkaat ja paikalliset sadekuurot, jotka ovat kyllästäneet teitä ja ojia. Suurilta vaikeuksilta on kuitenkin vältytty.

Läpi kesän olemme pyörittäneet yhtä pelkästään turvemaille varusteltua korjuuketjua (JD 1170E + Ponsse Elk 10WD). Tämän lisäksi olemme testanneet useita erilaisia teknisiä ratkaisuja turvemaille. Kesän aikana työhön on syntynyt jo rutiinia ja tulokset ovat rohkaisevia. Onnistuneella kohdevalinnalla, hyvällä suunnittelulla ja oikealla työtekniikalla  sekä kalustolla voidaan talvikorjuukauteen kohdistuvaa korjuupainetta helpottaa siirtämällä osa talvileimikoista korjattavaksi sulan maan aikaan.

suotelat.jpg

Syksyn korjuu

Teollisuuden puunkäyttö on edelleen korkealla tasolla ja syksyn korjuukaudesta ennakoidaan vilkasta. Kaikille puutavaralajeille on kysyntää. Kysynnässä on ostaja- ja maantiedekohtaista vaihtelua.

Syksyn aikana käynnistyy myös uuden Äänekosken Biotuotetehtaan puunhankinta. Tällä on vaikutuksia valtakunnallisiin puuvirtoihin jo syksyn aikana. Täydellä teholla Äänekosken puunhankinnan on määrä käynnistyä vuoden 2018 alusta alkaen.

Ponsse-Elk-10WD-KOPA.jpg

Maanmuokkaus

Kevät oli totuttuun tapaan maanmuokkaustöissä erittäin kiireinen. Suunnitellut kohteet saatiin kuitenkin toteutettua ohjelman mukaisesti ja saatiinpa myös ylimääräisiä kohteita tehdyiksi.

Syksyn maanmuokkauskausi on käynnistynyt elokuun alussa. Bräcke- monitoimimuokkaajan ohjelmassa on syksylle tilaa. Uusia kaivinkonemuokkauksia voimme ottaa kaivinkoneiden ohjelmiin valikoidusti.

Rekrytointi

Rekrytoimme syksyn aikana uusia metsäkoneenkuljettajia (harvesteri ja metsätraktori). Tarjottavat työtehtävät painottuvat Kymenlaakson ja Itä-Uudenmaan alueelle, mutta teemme rekrytointeja myös muualle toimialueellemme. Lisäksi etsimme projektiluonteisesta työskentelystä kiinnostuneita kuljettajia ns. keikkatöihin eri puolilla toimialueellamme käynnissä oleviin ja tuleviin projekteihin.

Tarkemmat tiedot mol.fi- sivustolla. Työnhakukaavakkeen löydät kotisivuiltamme.

Yleistä Metsäkonepalvelu Oy:ssä

Operatiivinen vastuumme UPM Metsä Avainyrittäjänä Kymenlaaksossa alkaa 1. syyskuuta. Kymenlaakson korjuun huoltopisteenä toimivat syksyllä käyttöönotettavat vuokratilat Kouvolassa.

Operaatioesimieheksi Kymenlaaksoon on nimitetty metsätalousinsinööri Jaakko Laine. Hän aloittaa tehtävissään 4.syyskuuta.

Investoimme vuoden 2017 aikana ennätysmäärän uuteen korjuukalustoon sekä Suomessa, että Ruotsissa. Suurin osa investoinneista on korvausinvestointeja, joilla pyrimme pitämään kalustomme ajanmukaisena, turvallisena ja toimintavarmana. Kymenlaakson korjuualueen myötä kalustomäärämme myös kasvaa. Tänä vuonna hankittavat harvesterit ovat John Deere ja Komatsu merkkisiä. Hankittavat metsätraktorit ovat Ponsse, John Deere ja Komatsu merkkisiä.

GNR-Kesapaiva2.jpg

Heinäkuun alussa Hämeenlinnassa järjestetyn GNR- konsertin yhteydessä vietimme kesäjuhlaa henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden kesken. Kiitos kaikille osallistujille mukavasta päivästä!

21.05.2019Korjuukatsaus
20.05.2019Sponsorointi: Inka nauttii luonnosta monin tavoin
18.05.2019Timo Tolpasta metsäneuvos
04.04.2019Etsimme lisäresurssia hakkuutähteiden metsäkuljetukseen
18.02.2019Sponsorointi: Yhteistyö Robert Venin kanssa jatkuu
22.01.2019Mattias Ringström nimitetty MKP-Dunberg AB:n toimitusjohtajaksi
21.01.2019Korjuukatsaus
02.01.2019Toimisto avoinna normaalisti
17.12.2018Toimiston aukioloajat vuodenvaihteessa
26.11.2018Sähköpostipalvelussa katkos pe 30.11

Siirry arkistoon »