Kalusto

komatsu931.jpg

Kalustoomme kuuluu yli 80 metsätyökonetta. Kalustostamme löytyy soveltuvat koneet erilaisiin hakkuutapoihin ja erilaisiin hakkuuympäristöihin. Alla lyhyt esittely kalustomme.

Harvesterit

1270E

Harvestereilla suoritetaan puun kaato, karsinta, katkonta ja mittaus.

Kalustostamme löytyy sopivat harvesterit aina ensiharvennuksilta järeille päätehakkuille. Harvesterikalustoomme kuuluu John Deere-, Ponsse- ja Komatsu- harvestereita.

Kaikki harvesterit ovat varustettu ajanmukaisella mittalaitejärjestelmällä sekä asiakasyhtiöiden tiedonsiirtojärjestelmillä.

Kuormatraktorit

1210E

Kuormatraktoreilla suoritetaan katkotun puutavaran metsälähikuljetus tienvarsivarastoon, josta puutavara kuljetetaan puutavara-autoilla sahoille tai tehtaille.

Kalustoomme kuuluu eri kokoisia metsätraktoreita, joilla onnistuu niin ensiharvennusten kuin uudistushakkuidenkin metsälähikuljetus. Kalustoomme kuuluu John Deere:n, Ponssen, Komatsun ja Logsetin eri mallisarjojen metsätraktoreita.

Osa metsätraktoreista on varustettu vaakamittauslaitteistolla.

Maanmuokkaus

Bracke muokkaaja

Metsäkonepalvelu Oy:n maanmuokkauskaluston lippulaiva on Bräcke- monitoimimuokkaaja. Se on tavallisen kuormatraktorin alustalle rakennettu perässä vedettävä muokkainlaitteisto, jolla onnistuu sekä mätästys, että laikutus. Lisäksi muokkaaja on varustettu kylvölaitteistolla männyn kylvökohteita varten. Bräcke- muokkaajan etuna on sen työskentelytehokkuus; se on huomattavasti kaivinkonetta nopeampi muokkaustapa ja siksi kustannustehokas.

Bräcken lisäksi muokkaamme maata kahdella metsävarustellulla Volvo- kaivinkoneella.